Продължете към съдържанието
Начало » Информация » Избор на нови завеси

Избор на нови завеси

  Решаването какъв тип завеса или щора да поставите в дома си не винаги е лесно решение. Много неща трябва да се вземат предвид, преди да се направи избор. Фактори като излагане на слънце, тип стая и интериорен декор играят голяма роля при избора на това, което ще бъде най-добро за вашите прозорци.

  Когато една стая гледа на изток или запад, тя получава по-голямата част от прякото излагане на слънце в дома. Ако живеете в район, който е много горещ през лятото, трябва да изберете завеса, която ще блокира много от тези лъчи, така че да не нагрявате стаята толкова много. Има завеси, специално проектирани да отклоняват, а не да абсорбират слънчевата топлина.

  В спалните някои хора избират да използват така наречените затъмняващи завеси. Те могат да се предлагат в различни видове, като клетъчни нюанси, например. Тези видове завеси в разнообразието за затъмняване на стаята са чудесни, особено за прозорци, които гледат на изток, за да предотвратят максималното количество сутрешно слънце от стаята. Завеси като тези се предлагат в широка гама от цветове, като е много вероятно да има цвят, който да подхожда на почти всеки интериор. Тъй като този вид обработка на прозорци се използва за покриване на прозореца, е опция да поставите и друг вид завеса, за да облечете прозореца, като прозрачни панели или перде за прозорец.

  Кухните традиционно са стаи, които са пълни с естествена светлина и топлина. Възможно е обаче да имате и притеснения относно поверителността. Едно предложение е да вземете щори, които позволяват светлина, когато е желано, и могат да бъдат затворени за поверителност. След това закачете обикновена декоративна завеса върху щорите, за да придадете на кухнята завършен домашен вид.

  Плъзгащите се стъклени врати представляват различно предизвикателство. Ако плъзгащата се стъклена врата е тази, която ще използвате често, може да не искате завеса с пълна дължина, която ще ви пречи. Това е мястото, където вертикалните щори са полезни. Можете също така да украсите горната част на вратата с плоча, перде или корниз в цветове, които допълват стаята и декора. Ако вратата не се използва често, можете да изберете да окачите завеса, стига да може да се мести, ако е необходимо да използвате вратата.

  В банята, в зависимост от размера на прозореца и дали има проблем с поверителността, някои хора избират или да покрият прозореца с лека завеса на прът, да покрият прозореца с винилов абажур или нещо подобно, или дори да не го покриват прозореца изобщо.

  Завесите могат да придадат на вашия дом много индивидуалност и привлекателност. Те също могат да ви осигурят поверителност и дори спестяване на енергия. Изборът на завеси трябва да бъде въпрос на внимателно обмисляне, но и въпрос на творчество и забавление.


  Call Now Button